Oliwa tłoczona na zimno


Kuchnia włoska a ogólniej, dieta śródziemnomorska, to prostota jak również szybkość przygotowywanie posiłków. Podczas gdy na dworze co ranek świeci piękne słońce, szkoda czasu na długie ślęczenie w kuchni. Nieco mąki, nieco listków oregano zerwanego w ogrodzie za domem, domowy ser dojrzewający w piwniczce, parę łyżek przecieru z pomidorów i mamy pizzę. Jednak można jeszcze szybciej oraz prościej - skrawek bagietki, starty parmezan i oliwa z pierwszego tłoczenia i natychmiast mamy pyszne przekąski czosnkowe.


  • Dodano: 9 lat 5 miesięcy temu
  • Wyświetleń: 4289
  • Kliknięć: 1021
  •  23.81
  • 1998
  • 2.00

  •  Tagi: 

  • kuchnia
  • oliwa
  • dieta śródziemnomorska
  • oliwa do smażenia
  • oliwy